Jag gillar och dissar – året 2014

Välkomna till min nya hemsida och blogg! Om ni har följt mig tidigare på olovlindquist.blogspot.se så vet ni att jag under tidigare år vid den här tiden har gjort upp en lista över sådant som jag gillar och sådant som jag dissar. Det har jag gjort i år också. Så här ser min lista ut i år!

Jag gillar:
1. Min familj (förra årets placering: 1)
Min familj har plats nummer 1 även i år! Som jag beskrivit tidigare så är inte min familj precis någon genomsnittlig kärnfamilj, utan desto mer spännande. I min familj ingår inte bara min fru och mina övriga nära och kära, utan även mina gudbarn Fanny och Celinne och mitt fadderbarn Gabriel, som bor i Brasilien och jag älskar er allesammans!

2. Kungahuset (3)
Att jag i år lyfter upp kungahuset en placering kan ju, om inte annat, alltid reta en och annan republikan. Oavsett vad de eller andra tycker, så står sig PR-värdet för monarkin. Att den kungliga familjen utökas med ytterligare barn och att prins
Carl-Philip gifter sig under nästa år gör ju inte det hela sämre.

3. AIK (2)
Jag har varit AIK:are sedan 12-årsåldern och medlem sedan 1980. Att få vara medlem i en klubb som funnits ända sedan år 1891 är stort. Att jag i år dessutom har blivit invald i klubbens huvudstyrelse gör att jag själv känner en oerhörd stolthet. Sedan tidigare så är jag också ledamot i AIK:s innebandystyrelse. Betyget sänks dock av de bråkiga tillställningar som tyvärr numera förekommer alltmer vid Friends Arena. Det är närmast legio att fotbollsmatcherna blir avbrutna av bengaler och/eller annat elände, när det enda som jag vill se är en fotbollsmatch. Är det för mycket begärt?

4. Jonas Gardell (-)
Jag har en viss benägenhet att gilla kontroversiella personer, varav Jonas Gardell är en av dem. Även om jag inte delar hans politiska värderingar, (som är röda), så kan jag inte låta bli att skratta även när han driver med borgerliga politiker. Hans show under året, ”Mitt enda liv”, är en knallsuccé och ni som inte sett den borde göra det snarast möjligt. Men den allra största anledningen till att han platsar på min lista är givetvis den oförglömliga TV-serien ”Torka aldrig tårar utan handskar”, som han skrev manus till och som bygger på hans romantrilogi med samma namn.

5. Folkpartiet
Jag kommer alltid att vara liberalismen trogen och med största sannolikhet även medlem i Folkpartiet för all framtid. Men efter det att jag numera avslutat mitt 30-åriga engagemang för Folkpartiet inom landstingspolitiken, så känns politiken inte lika het längre. Så är det väl med allt som man gjort väldigt länge. Men när nästa val närmar sig är det inte alltför osannolikt att ni kommer få se mig vid någon valstuga eller stå vid någon tunnelbanestation och dela ut flygblad.

Jag dissar (i bokstavsordning):
Alla rasister och andra som ställer olika grupper mot varandra
Det är givetvis omöjligt att skapa ett samhälle där alla tycker om och älskar varandra. Däremot anser jag det är fullt möjligt att ha ett samhälle där vi alla har respekt för varandra. Ett samhälle med inga ”vi och dom”, utan ett samhälle där alla känner en gemenskap och respekt för varandra som boende i Sverige. Allt detta hotas idag av olika typer av vänster- och högergrupper. Därför dissar jag allt från vänstergrupper som AFA och Rättvisepartiet till grupperingar på den yttersta högerkanten. I den sistnämnda gruppen så ingår även Sverigedemokraterna.

Alla skenheliga kommunister
Jag anser att Vänsterpartiet fortfarande är ett kommunistiskt parti. Partiets kontakter med kommunistiska förtryckarregimer pågick ända fram till Berlinmurens fall 1989 och Sovjetunionens kollaps 1991. Vänsterpartiet har aldrig rensat ut sitt kommunistiska förflutna, vilket framgår med all tydlighet när partiet röstat emot kampanjer som handlar om ”kommunistiska synder”, medan man gärna röstar för kampanjer om antinazism.

Den nuvarande (S), (MP)-regeringen Det var bra att det inte blev något nyval och det är bra att Sverigedemokraternas inflytande över svensk politik minskar. Men när väl det är sagt så går det inte att komma ifrån att det känns allmänt tröttsamt att lämna över till en regering med en statsminister och en socialdemokratisk regering som inte vet vad de vill med regeringsmakten, mer än att de vill inneha den. Jo, några saker vet de, t.ex. att höja skatter och göra det svårare för ungdomar att få jobb.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s