Folkpartiets utsatta läge

Under den gångna veckan har Folkpartiets dåliga opinionssiffror diskuterats både bland oss som är folkpartister och andra som inte är det. Samtliga som yttrat sig är eniga om att läget är utsatt. Vad som däremot ska göras för att förbättra det utsatta läget råder det delade meningar om. Längst i den diskussionen gick en obetydlig ledarskribent för någon centertidning som helt enkelt tyckte att Folkpartiet skulle läggas ned. Naturligtvis skrivet med ironi i botten, men jag kan lova honom att vad som än händer så kommer inte det att ske.

Det har också förekommit de vanliga diskussionerna när det går dåligt för endera Folkpartiet eller Centerpartiet, att slå samman de båda partierna. Jag har alltid tyckt att det är en dålig idé. I det fallet hänvisar jag till ett gammalt blogginlägg som jag skrev i min förra blogg.

Partiledarbyte har också diskuterats och kommer säkert diskuteras mer och mer så länge som opinionssiffrorna ligger på den nivå det gör nu. Jag är inte övertygad om att det är lösningen. Om inte annat för att jag inte ser något fullgott alternativ. Istället tycker jag att LUF-ordföranden Linda Nordlund kommer väldigt nära sanningen när hon i en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver under rubriken ”Folkpartiet måste bli verkligt liberala”. Jag håller inte med ungdomsförbundet i alla deras åsikter, men i den här artikeln har LUF:s ordförande en stor poäng när hon skriver att vi måste få till en helhetsbild av vad Folkpartiet tror på. Vad vill egentligen Folkpartiet med vårt samhälle?

Jag rekommenderar också läsning av Gefle Dagblads ledarsida med rubriken Folkpartiet har större problem än Björklund. Tidningen har givetvis helt rätt när de skriver att det som skiljer Folkpartiet från andra partier som i olika tider kan uppvisa liberala drag, är Folkpartiets historiska ansvar att se till att en liberal kraft vidmakthålls i parlament, i dagsaktuell politik samt i ideologiska debattforum och att den uppgiften inte kan överlåtas till andra partier. Mer rätt än så kan ingen rättrogen liberal ha!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s