Ett svårt och känsligt ämne samt melodifestivaluppdatering

För några veckor sedan diskuterade jag ett mycket svårt ämne med en släkting till mig, nämligen religion i allmänhet och kristen tro i synnerhet. Ämnet är svårt därför att det blir alltför lätt att för min del ta diskussionen personligt, just därför att jag har en kristen tro. Det hela blir också känsligt just därför att jag vill undvika att diskutera personligt. Min kristna tro tillhör mig och det jag tror på vill jag inte ha någon debatt om. Att diskutera rent allmänt är givetvis ok, men som sagt svårt, därför att det är lätt att det blir personligt.

Nu hävdade min släkting att vi ska värna vårt sekulära samhälle, eftersom det eftersträvar ett samhälle fri från region. Jag hävdade att ett sekulärt samhälle inte på något sätt innebär ett samhälle fritt från religion, utan mer att det innebär att lagar inte ska påverkas av religioner och att samhället ska stå neutralt i förhållande till alla religioner. Min tolkning är också den tolkning som finns i Wikipedia.

Det jag avslutningsvis försökte säga till honom var att jag respekterade honom, att han inte hade någon tro, om han respekterade att jag hade en tro. Jag vet ärligt talat inte om vi blev överens om det.

Från detta svåra ämne till något mer lättsamt, nämligen Melodifestivalen. Jag har tidigare här på min blogg kritiserat skådespelaren Sissela Benn och hennes karaktär Filippa Bark. Det har jag gjort helt enkelt för att jag inte har tyckt att hon har varit särskilt rolig, utan enbart pinsam. Hon har enligt mitt tycke inte passat in i Melodifestivalens kontext. Men att från det göra som uppenbarligen flera andra gör, nämligen att hata Sissela Benn och Filippa Bark är att gå alldeles för långt. Att kritisera är en sak. Hatet tar jag definitivt avstånd från.

För övrigt har vi nu tagit oss igenom samtliga fyra deltävlingar och jag konstaterar att min favorit i finalen lär bli Eric Saade och hans låt Sting. Konkurrens finns, främst i form av Måns Zelmerlöw och Jon-Henrik Fjellgren. En tjej som jag tror en hel del på är Jessica Andersson. Sedan tror jag faktiskt att pojkbandet JTR kan överraska. Så vi får väl se hur långt det räcker för Eric. Jag hoppas han går hela vägen!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s