Folkpartiets förnyelse och Glad påsk!

Förra årets val var inget bra val för Folkpartiet. Dessvärre var 2014 års riksdagsval det nästsämsta någonsin. På Folkpartiets hemsida berättas nu om en förnyelse, vilket både är nödvändigt och glädjande. Tanken är att Folkpartiets politik ska utvecklas genom att ta fram konkreta förslag, grundade i dagens största samhällsfrågor. Det ska förändra Sverige i liberal riktning och stärka Folkpartiet inför nästa val.

För detta ändamål har en ambitiös verksamhetsplan tagit fram. I den ingår hela 16 arbetsgrupper, (varav två består av ordföranden i de 14 övriga). Det kan ju låta lite tråkigt med arbetsgrupper, men till allt detta finns tankar om hur engagemanget bland medlemmar och andra ska öka, hur detta ska kommuniceras på det mest effektiva sättet och hur Folkpartiet ska bli en mer professionell organisation.

Allt detta låter bra och jag ser fram emot resultatet. Mycket hänger dock på hur de 14 arbetsgrupperna utformas. I det här fallet är det givetvis bra med erfarenhet, men jag ser helst att bra många fler av gruppernas medlemmar inte har jobbat med gruppens frågor allt för länge. Då finns chansen till verklig förnyelse!

Avslutningsvis lite grann om påsken. När du gick hem från jobbet i onsdags eller torsdags, önskade du alla Glad Påsk då? Det kanske låter som en konstig fråga och det ska också sägas att det givetvis inte var något fel ifall du gjorde så. Men om du ska följa kristen tradition så är det idag, på påskdagen, som du ska önska Glad Påsk. Vår påsk är en blandning av kristen och hednisk tradition, men om vi håller oss till den kristna så firas påsken till minne av Jesu lidande, död och uppståndelse. Firandet föregås av den så kallade stilla veckan, vilken börjar med palmsöndagen och slutar med påskafton. Själva påskveckan inleds således enligt kristen tradition med påskafton då Jesus är uppstånden. Så därför säger jag idag; Glad påsk!

påsk1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s