De s.k. kulturarbetarna bör ägna sig åt kultur

Det finns ett ordspråk som heter ”Skomakare bliv vid din läst”. Det uttrycket passar väl in på de ”kulturarbetare” som undertecknat en debattartikel i DN med rubriken ”Nej till Sverige som värdland för Natos militära övningar”.

Först av allt ska sägas att alla som undertecknat artikeln inte är kulturarbetare. Mer gemensamt för dem alla är att de står till vänster inom politiken. En del av dem, långt till vänster.

Visserligen så står det i debattartikeln att Rysslands agerande i Ukraina är oacceptabelt. Men samtidigt så skrivs det att detta inte får vara ett argument för att vårt land ska ta ytterligare steg bort från alliansfriheten. Med denna skrivning missar man två saker. För det första att Sverige i praktiken aldrig har varit alliansfritt. Det har vi varit verbalt och officiellt, men aldrig rent praktiskt. För det andra missar man att Rysslands ambitioner troligen inte stannar  vid ett annekterande av Krim, utan Ryssland har nog större ambitioner än så. Våra baltiska grannländer kan nog tacka sina ledare för att de var nog förutseende att för några år sedan ansluta sig till NATO.

Som alla andra vänsterföreträdare lever debattföreträdarna i föreställningsvärlden att ”våld löser ingenting”, alltså ska inte Sverige genomföra någon militär upprustning och framförallt inte närma sig NATO. Tyvärr visar exempel i historien att när den vänligt sinnade delen av världen inte sätter diktaturer under press blir världen extra farlig. Behöver jag säga mer än Adolf Hitler och 2:a världskriget?

Sedan blir jag så trött på alla vänstermänniskor som ser NATO som ett hot, när det i självaste verket kan bli vår framtida räddning. Visst; ett medlemskap i NATO innebär förpliktelser, men jag ser hellre att USA eller något annat västland kommer till undsättning om ryssen kommer, än att vi får förlita oss till vår egen kapacitet. Med tanke på att jag inte tror att vår beredskap i nuvarande läge är särskilt god, så hoppas jag att vi kan fortsätta att hålla Putin på armlängds avstånd ett tag till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s