Ibland har man rätt att vara en grinig gammal gubbe!

För några veckor sedan var jag på teater och såg En man som heter Ove på Rival. Jag har skrivit tidigare om det här på hemsidan. Jag känner igen mig en del i Ove. Han irriterar sig över vissa saker. Det gör jag också och en och annan skulle säkert kalla oss båda för att vara griniga gamla gubbar.

Men ibland tycker jag att vi medelålders män (och kanske även kvinnor?) har rätt att vara lite irriterade, eller om ni så vill, griniga. Jag ska ge tre exempel, även om jag är mycket väl medveten om att alla tre kan betecknas som ”i-landsproblem”.

1. I flera veckors tid har ett finansbolag jagat mig för att just deras fonder är så extremt förträffliga när jag går i pension. Jag är inte intresserad, snarare väldigt ointresserad. Det har jag förklarat för minst två personer som ringt upp mig. När nu en tredje person från företaget ringde så kunde jag inte hålla mig, utan skällde ut personen och sa att det nog var bra om de tog bort mitt namn från sina ringlistor i fortsättningen. Han lovade att göra det. Vi får väl se hur det blir med den saken.

2. Dagens moderna datorer ”tänker för mycket”. Datorn, framförallt den på mitt jobb, är inställd på sådant sätt som jag inte vill. Med automatik gör den t.ex. listor där jag inte vill att det ska finnas listor och som jag sedan måste ta bort och det finns en mängd andra exempel. Ibland undrar jag egentligen hur långt borta vi är från skräckvisionen i
tv-serien Äkta människor. Nåväl jag kanske inte direkt ska jämföra en vanlig dator med en robot, men ändå. Varför måste moderna datorer vara så extremt förprogrammerade?

3. Bengaler på Friends Arena. Som anhängare av AIK är jag på Friends Arena för att se på fotboll. Jag är inte där för att se hur matchen avbryts eller alternativt skjuts upp till annat tillfälle. Jag vill att matchen ska pågå 2×45 minuter, med en paus mellan halvlekarna och absolut inte avbrytas av att folk tänder bengaler på läktarna eller för den del i halvlek, så att matchen inte kan påbörjas i tid. Jag är säker på att 90 % av publiken tycker som jag, men det är de resterande tio procenten som medvetet fördröjer matchen och dessutom utsätter andra för fara. Det här har fått till följd att jag undviker s.k. riskmatcher. Bl.a. var jag inte och såg AIK mot Hammarby den 4 maj och jag kommer att undvika, eller kanske jag ska säga bojkotta, liknande matcher.

Nog med irritation och/eller grinighet för den här gången. Nu vill jag avsluta med att önska Jan Björklund lycka till i kvällens debatt och säga grattis till Ebba Busch Thor som precis nyss blivit mamma och därför inte deltar i debatten.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s