Grattis på mors dag, den socialdemokratiska kongressen och ett mindre lyckat AIK-beslut

Först av allt! Eftersom så många andra gratulerar sina mammor på mors dag så kan givetvis också jag göra det, även om hon lämnade jordelivet för över tio år sedan! Så här såg min mamma ut år 1974. Bilden är tagen i vårt kök i Rosersberg. Grattis kära mamma!
Min mamma 1974

I övrigt så har socialdemokraterna sin kongress nu i helgen. (S) kallar sig själva för Framtidspartiet, men jag måste nog säga att de flesta förslag som vi hör från kongressen andas väldigt mycket dåtid. Många av ombuden verkar vilja tillbaka till ett Sverige där den offentliga sektorn fixade det mesta, där skatterna var höga, (högre än vad de är nu) och där alla levde i någon form av sörgårdsidyll.

Mot den här bakgrunden är det inte så svårt att förstå varför (S) har så låga opinionssiffror. Partiet har helt enkelt inte svar på framtidens frågor. Men ibland landar partiet rätt. Att dela på föräldraförsäkringen tycker jag är bra. Det är logiskt att även denna försäkring är individuell. De flesta kristdemokrater skriker i högan sky när det gäller detta. För oss liberaler är det ett jämställdhetsproblem att kvinnor tar ut en kvalificerad majoritet av föräldraledigheten, medan detta ju aldrig varit några problem för (KD). Men så står inte heller jämställdhet mellan kvinnor och män så högt upp på den kristdemokratiska dagordningen.

Avslutningsvis så har AIK:s huvudstyrelse fattat beslutet att inte delta i Stockholms prideparad nu i augusti. Jag tycker det är synd, även om jag kan ha en viss förståelse för beslutet med hänvisning till vissa medlemmars kritik av AIK:s tidigare deltagande. Men i AIK:s stadgar så finns formuleringar som har en klar strävan för jämlikhet. En sådan jämlikhetssträvan är Prideparaden en symbol för. Därför tycker jag det här styrelsebeslutet är olyckligt.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s