Grekland, Tomas Östros och nya uppdrag

Jag gillar att semestra i Grekland! Min favorit bland alla öar är Kreta. Där har jag och min fru varit tre gånger. Senare i år ska vi semestra på en annan av öarna, nämligen Naxos. Jag gillar Grekland som land, jag gillar den ”solgaranti” som finns och det sistnämnda tror jag just nu att vi alla förstår, med tanke på den ”sommar” vi hittills har haft här hemma i Sverige. Hur skönt det kan vara framgår av en bild längre ned här på sidan.

Däremot gillar jag inte grekernas sinne för ordning och reda eller rättare sagt, den fruktansvärda oordning som gäller i landet avseende dess finanser. Landet har levt över sina tillgångar och skulle inte ha kvalificerat in i Eurosamarbetet, om det inte var för att de fuskade till sig en plats via en falsk balansräkning när statusen för den grekiska ekonomin skulle mätas.

Nu har detta nått vägs ände. Vad som händer om Grekland inte gör rätt för sig är lite svåröverblickbar. Men nu, om inte förr, kära greker, är det dags att göra om och göra rätt! Om allt detta finns det en artikel i DN idag som är väl värd att läsa.

För en tid sedan såg jag tv-programmet ”Min sanning” med Tomas Östros. I programmet berättade han bl.a. om sin arbetarbakgrund. Jag kan känna igen mig mycket i den bakgrunden, eftersom jag har den själv, även om jag aldrig bott så långt upp i Norrland som han. Men det finns en avgörande skillnad mellan honom och mig. Medan han omfamnade det socialdemokratiska partiet och blev en del av detta, tog jag som arbetargrabb avstånd från det som (S) sa sig ha byggt upp. När jag tog ställning mot socialdemokraterna och för Folkpartiet så var det bl.a. därför att jag inte gillade den skattebörda som de la på svenska folket och den mentalitet som fanns inom (S) att staten skulle ta hand om allt och alla.

Jag delar värderingen att vi ska ta hand om de svaga, de som inte klarar sig själv. Men vi som tror oss kunna det, ska få göra det och den politiken delades av FP och det gjorde ju inte det hela sämre att FP dessutom tog ställning för en biståndspolitik som jag gillade.

Nu när vi är inne på det här med politik så kan jag avslöja att jag har fått ett nytt politiskt uppdrag som jag är stolt över. Från och med den här månaden är jag nämligen ny ersättare i Norrmalms stadsdelsnämnd, vilket jag tycker är jätteroligt.

Stadsdelsnämnderna har hand om lite olika verksamheter, t.ex. den kommunala förskola, äldreomsorg, individ- och familjeomsorg och fritids- och kulturverksamhet. Det ska bli kul att sitta med i en nämnd med en så variationsrik verksamhet.

Avslutningsvis så har jag blivit invald i Stockholmsalliansens styrelse. Stockholmsalliansen är ett samarbete mellan klubbarna AIK, Djurgården och Hammarby. Det vanliga är ju att de tre klubbarna är konkurrenter inom olika sporter, men i de här sammanhangen så samverkar man i olika frågor, främst inom supporterkultur och säkerhetsfrågor.

Samtidigt som jag tar på mig dessa ny uppdrag så kommer jag lämna ett som jag haft under nio år, nämligen som ledamot i AIK Innebandys styrelse. Jag skulle ha lämnat det uppdraget oavsett om det tillkommit några nya. Nio år är en lång tid och jag vill inte att det för min del ska bli alltför mycket rutin att sitta i en styrelse. Engagemanget måste finnas där. Det gör det inte just för tillfället. Därför lämnar jag, men jag kommer säkert att följa AIK Innebandy på annat sätt i fortsättningen!

Olov

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s