Vi måste klara integrationen på ett bättre sätt!

Den senaste tiden har Sverigedemokraterna uppnått opinionssiffror på i runda slängar 20%, nu senast i Novus väljarbarometer. Eftersom Sverigedemokraterna har en rasistisk bakgrund, bl.a. via rörelsen Bevara Sverige Svenskt, så kan man lätt tro att Sverige har blivit mer rasistiskt och främlingsfientligt. Det kan vara så, men det är definitivt inte hela sanningen.

Istället handlar det om att den svenska integrationspolitiken har misslyckats. Sverige ska ställa upp och ta emot flyktingar, men vi måste klara av det på ett bättre sätt än vad vi gör nu. Till att börja med så vore det bra om vi kom överens inom EU om en bra fördelning av flyktingarna som kommer till Europa. Som det ser ut idag så tar Sverige, men även Tyskland, en alltför stor del av antalet flyktingar i jämförelse med folkmängden.

Det stora flyktingskaran av personer är naturligtvis en tragedi i sig, men när den nu finns så är vårt stora misslyckande, som jag skrev här ovan, vår integrationspolitik. Så länge som vi inte klarar en bättre integration, så länge kommer också Sverigedemokraterna att ligga på ungefär de opinionsnivåer som de har nu eller öka ännu mer. Det är mycket som behöver göras. En nyckel i det hela är att våra flyktingar och invandrare måste komma i jobb snabbare än nu, så att de kan försörja sig. En annan nyckel i integrationspolitiken är att snabbt lära sig svenska. Det hör givetvis ihop med det förstnämnda. Om man kan svenska på ett relativt bra sätt, så är det lättare att få jobb.

En tredje viktig del är att se till att förbättra skolundervisningen i de s.k. invandrartäta områdena. Jag vet att i exempelvis Södertälje har Folkpartiet kallat detta för att införa magnetskolor. Det spelar ingen roll vad man kallar det hela, bara man ger extra stöttning till skolor i dessa områden.

Ännu mycket mer behöver göras. Jag hoppas att inte minst mitt eget parti kommer fram med bra lösningar i samband med vårt landsmöte i november. Vi måste, av extremt många olika skäl, få en bättre integration till stånd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s