Hur mycket går SD tillbaka med i nästa opinionsundersökning?

I förra veckan skrev jag en blogg med rubriken ”Vi måste klara integrationen på ett bättre sätt”. Jag beskrev då att den svenska integrationspolitiken misslyckats och att detta är en av anledningarna till att Sverigedemokraterna ökar i opinionen. Om Sverige på olika sätt skulle klara att ta emot flyktingar och integrera dem i vårt samhälle på ett bättre sätt, så skulle inte Sverigedemokraternas procentandelar av väljarkåren vara så höga som nu. Detta står jag fortfarande fast vid.

Men under den här veckan har något hänt. Det hela började med den skrämmande bilden av den lille pojken Alan, som vid 3 års ålder drunknade när han tillsammans med sina föräldrar och sin bror försökte fly över Medelhavet. Den bilden innebar att det inte bara var etthundra kända svenskar som hade fått nog, utan alla hjälporganisationer rapporterade om ökat antal inkommande medel till sina hjälpkonton och på sina håll, som t ex i München, har personer stått och hälsat flyktingar välkomna på järnvägsstationen. Här hemma i Sverige hölls också en manifestation på Medborgarplatsen för en human flyktingpolitik.

Så helt klart har något hänt, något väldigt positivt i flera avseenden. Dock förnekar sig inte representanter för Sverigedemokraterna. Deras empati finns inte för vare sig Alan eller något annat barn eller för den delen någon vuxen heller. I Malmös kommunfullmäktige fick det min partikamrat Olle Schmidt att ryta till mer än vanligt. Det är bra med utskällningar ibland!

Det vi upplever nu är en tragedi, men jag kan inte rå för att jag också tycker att det ska bli intressant att ur ett statsvetenskapligt perspektiv se om, och i så fall hur, detta påverkar opinionen här hemma. Så nästa opinionsundersökning blir minst sagt intressant. Ett tips från min sida är att SD går bakåt, frågan är bara med hur mycket.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s