”SD har inte svaren Sverige behöver”

Min rubrik här ovan är ett citat från moderaterna. Den återfinns i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Även om jag är benägen att hålla med det som står i rubriken, så är jag rädd för att just nu har inget parti ett helt fullgott svar på vad Sverige behöver. Den moderat som gör detta uttalande, partisekreteraren Tomas Tobé gör sedan en korrekt analys när han kommer fram till att Sverige inte klarat av integrationen av flyktingarna. Det har jag själv varit inne på tidigare här på bloggen.

Men när sedan Tobé kommer in på lösningar, så hamnar han enligt mitt sätt att se det lite fel. Lösningen är inte att införa tillfälliga uppehållstillstånd. Jag tror istället att det gäller att våra flyktingar måste få jobb snabbare, så att de kan försörja sig, att de snabbt lär sig svenska och att skolundervisningen måste förbättras, främst i våra invandrartäta områden.

Jag medger att detta inte är en mix som löser integrationsproblemet, men de här tre förslagen skulle underlätta integrationen. Hur som helt, oavsett vad som görs, så är det bra att samtliga allianspartier försöker komma med bra förslag till lösningar. Sådana har vi inte precis haft för många av genom de gångna åren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s