SD-kommentar mer anmärkningsvärd än själva avhoppet

Enskilda avhopp händer i alla politiska partier. En del avhopp är tämligen odramatiska. Den enskilde medlemmen i ett parti tröttnar av någon anledning på att vara med i det parti som denne tillhört. Det är egentligen inte så konstigt, sånt händer.

Värre är det naturligtvis när mer offentliga personer avgår och allra värst bukar det vara när ledande personer avgår. Jag påstår inte att den nu tidigare sverigedemokraten Margareta Larsson  varit en sådan ledande person, det vet jag inget om, men som de flesta av er nog vet så är hon intressant ur ett annat perspektiv. Som partiledaren Jimmy Åkessons svärmor blir hennes avhopp extra intressant. Oavsett hur nära Åkesson står sin svärmor rent privat, så var det nog fler än jag som höjde på ögonbrynen när avhoppet meddelades.

Förutom att SD har flest avhopp av samtliga riksdagspartier, så är det än mer intressant att läsa kommentarerna från partiets ledande företrädare när de ska kommentera avhoppet. Mest intressant är Mattias Karlssons kommentar. Till DN säger Karlsson nämligen följande: ”Det är Margareta Larssons hälsotillstånd som ligger bakom hennes avhopp och kritiska uttalanden”.

Ordet ”hälsotillstånd” för i varje fall mina tankar till diktaturstater. I de länderna har en ledare ”hälsotillstånd”, (eller snarare brist på ohälsa), använts när man velat byta ut ledare som inte velat bli utbytta. I det här fallet handlar det naturligtvis inte om det, utan mer ett sätt att tala om att Margareta Larssons ohälsa gör att hon inte riktigt är vid sina sinnes fulla bruk och en sådan hänvisning brukar också användas i just diktaturstater. Jag tycker detta är en nog så intressant jämförelse i detta sammanhang.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s