Lägret skulle ha rivits för länge sedan och (KD) har aldrig bekymrat sig över ojämställdhet

Det läger i Malmö som ett stort antal EU-migranter har bott vid sedan en längre tid tillbaka är nu borttaget. Om det har flera medier rapporterat om, bl.a. Kristianstadsbladet. Malmö kommun borde naturligtvis långt mycket tidigare ha gjort något åt detta, men jag får väl i det här sammanhanget säga; ”Bättre sent än aldrig”.

Tillsammans med EU-migranterna har ett antal vänstersocialister protesterat mot att lägret har tagits bort och den naturliga frågan är självfallet om det hela var felaktigt. Borde inte EU-migranternas läger fått vara kvar?

Min bestämda uppfattning är att svaret är nej på den frågan. I artikeln i Kristianstadsbladet så blir detta alldeles uppenbart. Om det hela skulle tillåtas skulle det innebära att vem som helst skulle kunna komma till Sverige, ockupera ett stycke mark, och därmed få rätt till boende. Om man kränker andras rätt till sin egendom så skulle man därmed tilldelas rättigheter. Det går naturligtvis inte för sig, utan det hela blir alldeles uppenbart absurt. I varje fall för mig och flera med mig, men uppenbarligen inte för de vänstersocialister, eller om man så vill, tokvänstern, som tillsammans med EU-migranterna protesterar mot avhysningen av lägret.

Nu över till något helt annat. I en debattartikel i Expressen skriver kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor en artikel med rubriken ”Beklagligt att FP begränsar valfriheten”. I artikeln argumenterar Busch Thor för att Sverige inte ska införa en tredje pappamånad i föräldraförsäkringen och anser att detta är oliberalt.

För det första kan jag konstatera att eftersom Busch Thor själv inte är liberal så är hon inget sanningsvittne när det gäller att avgöra vad som är liberalt och inte liberalt. Att införa en tredje pappamånad är en liberal fråga, en jämställdhetsfråga, eftersom det är kvinnorna som tar ut den största delen av föräldraledigheten. Detta är ett problem för oss folkpartister som kämpat för jämställdhet i alla år. Men jag förstår att det inte är samma problem för Kristdemokraterna som aldrig någonsin har kämpat för jämställdhet och som knappt kan stava till ordet.

Om kvinnors jämställdhet inte är så viktigt för KD, så borde väl ändå partiet tänka på barnen. Barnet borde få rätt till både sin mamma och pappa under föräldraledigheten. Men inte heller det verkar vara något problem för KD, vilket väl har att göra med att partiets familjeideal består av kärnfamiljen; en mamma, en pappa och ett eller flera barn, där mamman väl helst ska vara hemmafru och i första hand stå vid spisen. Kan någon tala om för KD att det är 2015 och att det mest naturliga är att mamman och pappan delar på föräldraledigheten?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s