Flyktingsituationen

Det är nästan omöjligt att skriva ett blogginlägg utan att kommentera den nuvarande flyktingsituationen. Därför ger jag här och nu mina personliga åsikter, som till stor del överensstämmer med mitt parti, Liberalernas åsikter, (f d Folkpartiet).

Som liberal både kan man och ska man oroas över det som nu sker. Det gick åtminstone en rysning genom min kropp när jag hörde regeringens funderingar på att stänga Öresundsbron. Det fick mig att fundera mycket över vad det egentligen är som regeringen vill signalera. För mig så är en stängning av Öresundsbron att betrakta som en krigssituation och säga vad man vill om vår s.k. ”flyktingkris”, jag anser inte att Sverige befinner sig i något som liknar ett krigstillstånd.

Bekymret är istället att EU inte kan enas om hur vi ska ta emot våra flyktingar. Det finns givetvis kopplingar till andra bekymmer, (som t.ex. eländet i de länder som flyktingarna flyr ifrån), men det skulle underlätta om vi kunde enas inom EU om en mer rättvis fördelning.

Jag stödjer ändå de förslag som regeringen hittills har föreslagit, med undantag av det där horribla förslaget med att stänga Öresundsbron. Men jag har också stora tveksamheter när det gäller regeringens motstånd mot familjeåterförening. För att använda ett uttryck som vår statsminister har kritiserats för, så är det inte ok att splittra barnfamiljer. Föräldrar som t.ex. har flytt från Syrien och har barnen kvar i Jordanien eller är på flykt, måste kunna återförenas med sina barn i Sverige. Annars blir situationen ohållbar och motverkar dessutom sitt eget syfte genom att försvåra integrationen här i Sverige.
Oeresundsbron_fancybox[1]

För övrigt så är vi ju nu inne i julmånaden, som för mig och de flesta andra betyder att stresspulsen ökar. Det är så mycket man vill hinna med. Ett självklart råd från mig, som jag vet är lätt att säga, är att ta det lite lugnt. Stressa inte ihjäl dig. Vare sig din familj eller dina vänner blir särskild glad över att behöva besöka dig på sjukhus eller än värre någon helt annanstans. Jag lovar – det blir jul ändå!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s