Jag gillar och dissar – år 2015

Gott nytt år!

Liksom tidigare år har jag även det här året gjort upp en lista över sådant som jag gillar och sådant som jag dissar. Så här ser årets lista ut!

Jag gillar:

1. Min familj (förra årets placering: 1)
Min familj har plats nummer 1 även i år! Som ni kanske vet så är inte min familj någon genomsnittlig kärnfamilj, utan i familjen ingår, förutom min fru och mina övriga nära och kära, även mina gudbarn Fanny och Celinne och mitt fadderbarn Gabriel, som bor i Brasilien. Jag älskar er alla!

2. Kungahuset (2)
PR-värdet för den svenska monarkin håller, oavsett vad alla republikaner tycker. Samtliga i kungafamiljen har under åren skött sina respektive uppgifter på ett mycket bra sätt och under 2016 utökas dessutom familjen med två ytterligare barn. Monarkin stärks ytterligare!

3. AIK (3)
Att få vara medlem i en klubb som funnits ända sedan år 1891 är stort. Själv har jag varit medlem sedan 1980. Även om jag är vansinnigt trött på bengalerna vid Friends Arena, så känner jag för laget i mitt hjärta och det känns fortfarande hedrande att få vara ledamot och sekreterare i klubbens huvudstyrelse.

Sedan säger jag bara; Patrik Carlgrens straffräddning som gav Sverige EM-guldet i fotboll! Stort! Jag är stolt över att få tillhöra samma klubb som Patrik!

4. Liberalerna (Folkpartiet) (5)
Jag har varit medlem i ungdomsförbundet sedan 1979 och i partiet, numera Liberalerna, sedan 1982. Mitt nästan 30-åriga engagemang inom landstinget får jag nu chansen att följa upp med uppdrag inom Stockholms stad och stadsdelsnämnden Norrmalm. Tack alla ni som gav mig den chansen! Jag kommer för evigt att vara liberalismen och Liberalerna trogen!

5. Leonardo DiCaprio (-)
Min favoritskådespelare nummer 1 borde kanske ha haft plats på min lista tidigare, men i det här fallet så passar det gamla ordspråket ”bättre sent än aldrig” väl in. Första gången jag uppmärksammade Leo var 1993 då han spelade den utvecklingsstörde Arnie i filmen Gilbert Grape. Han var då 19 år och hade redan hunnit med en del filmer. Definitivt världsberömd blev han fyra år senare som Jack Dawson i megafilmen Titanic. Sedan dess har han hunnit med nästan 20 filmer till och nästan samtliga är skådespelande på en mycket hög nivå. Tack Leo för alla hittillsvarande högtidsstunder!

Jag dissar (i bokstavsordning):

Alla rasister och andra som ställer olika grupper mot varandra
Det är givetvis omöjligt att skapa ett samhälle där alla tycker om och älskar varandra. Däremot anser jag det är fullt möjligt att få ett samhälle där vi alla har respekt för varandra, ett samhälle där alla kan känna en gemenskap med varandra. Men allt detta hotas idag av olika typer av grupper. Därför dissar jag allt från vänstergrupper som AFA och Rättvisepartiet till grupperingar på den yttersta högerkanten. I den sistnämnda gruppen så ingår även Sverigedemokraterna. I den här dissen så ingår även extrema religiösa rörelser, som t.ex. den s.k. Islamiska staten.

Alla skenheliga kommunister
Jag anser att Vänsterpartiet fortfarande är ett kommunistiskt parti. Partiets kontakter med kommunistiska förtryckarregimer pågick ända fram till Berlinmurens fall 1989 och Sovjetunionens kollaps 1991. Vänsterpartiet har aldrig rensat ut sitt kommunistiska förflutna, vilket framgår med all tydlighet när partiet röstat emot kampanjer som handlar om ”kommunistiska synder”, medan man gärna röstar för kampanjer om antinazism.

Den nuvarande (S), (MP)-regeringen
Även om jag anser att Göran Persson (S) var en skitstövel och en person som man kunde reta upp sig på, så ingav han ändå respekt. Tyvärr gör inte Stefan Löfven det och inte heller många av hans ministrar i regeringen. Den enda som i mitt tycke för godkänt är inrikesminister Anders Ygeman, som helt plötsligt framstod som en statsman. Kul att se, men resten av gänget skulle jag vilja byta ut redan idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s