Det här händer under 2016

I mitt förra blogginlägg kan man ju säga att jag avslutade 2015 i och med min lista över sånt jag gillar och sånt jag dissar. I det här inlägget tänkte jag blicka framåt på sådant som kommer att hända för min del under 2016.

Nu närmast kommer jag börja att jobba igen. Jag har haft den stora förmånen att kunna vara ledig ända sedan den 19 december, men nu den 11 januari kommer jag vara åter i Botkyrka kommun. Tiden fram tills nu har gått alldeles för fort, samtidigt som det känns rätt ok att börja jobba igen och – framför allt – jag är glad över att jag har ett jobb!

Under veckan kommer jag också besöka Solnahallen för att kolla på innebandy. Det går rätt så bra för AIK:s herrar nu och förhoppningsvis kommer matchen mot Gävle att vinnas. När jag ändå är inne på AIK så kommer en mycket stor händelse att ske den 15 februari. Då fyller nämligen AIK 125 år. Detta kommer att firas på olika sätt och givetvis inte bara av oss i huvudstyrelsen, utan alla medlemmar får chansen att deltaga på diverse roliga arrangemang.

Jag och Agneta kommer fortsätta med vårt abonnemang i Berwaldhallen och under den kommande veckan kommer vi att få lyssna till en av de föreställningar som vi är inbokade på.

Folkpartiet har ju ändrat namn till Liberalerna. Politiken har också förändrats, även om elaka tungor säger att vi bara ändrat namnet. Vad det innebär får vi väl se på sikt. Det är fortfarande långt till valet 2018, men 2016 blir nog spännande ändå. Det är väl bara att hoppas att läget i världen inte blir det, d.v.s. alltför spännande, eller alltför spänt om ni så vill.

Jag kommer också fortsättningsvis att vara engagerad i Svenska kyrkan, bland annat i min hemförsamling Adolf Fredrik. Som kyrkvärd känns det alltid högtidligt att besöka kyrkan och jag känner ett lugn när jag, om jag får säga så, känner närheten till Gud. Eftersom Svenska kyrkan har 2017 som sitt valår, så innebär det att det mot slutet av året är nomineringstider. Vad det mer konkret innebär för min del med kandidatur och annat kommer jag att återkomma till.

Sommarsemestern kommer som vanligt att delas mellan Sverige och utomlands. Det sistnämnda innebär i år sannolikt Italien. Det är ju ett måste för min del att säkra solen under sommarsemestern. Förra året räddade ju vår vecka i Grekland semestern. Här hemma var det ju minst sagt uruselt väder.

Men lite försmak på semester kommer vi få i maj, men då i form av raka motsatsen till en varm sommar. Vi kommer nämligen att tillsammans med ca 20 andra vänner att åka Hurtigruten. Det ska bli enormt kul och även lite spännande!

Under sommaren, i augusti, så sker också släktens traditionsenliga kräftskiva. Det är alltid roligt att träffa släkten under den här typen av roliga former. Förutom själva kräftskivan så brukar det även bli en del lekar. Den här gången sker det hela i Västerås, hos min frus brorsbarn med familj.

I övrigt får vi väl se om det blir någon höstsemester. I så fall så kommer vi endera göra ett besök i någon storstad eller till något varmare ställe ifall mörkret blir alltför jobbigt. Vi kommer givetvis också att fira diverse födelsedagar, inte minst våra barnbarns. Den äldste fyller 8 år i februari och den yngre blir 6 år i juli.

När året sedan närmar sig sitt slut och mycket mer har hänt än vad jag skrivit här tidigare, så kommer vi att fira en jul som förhoppningsvis blir lugn och skön och när vi börjar närma oss tolvslaget på nyårsafton får vi se var vi befinner oss. Ett stalltips är att vi gör som i år, befinner oss på Skansen och lyssnar till Malena Ernman. Hon läste ”Nyårsklockorna” på ett bra sätt och det kan även i år bli en bra avslutning.

Med förhoppning om ett bra 2016 avslutar jag bloggen för denna gång!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s