Melodifestivalen, andra uttagningen

I Malmö var det igår dags för den andra deltävlingen i den svenska uttagningen till Eurovision song Contest. Den här deltävlingen var bättre än den första, utan att för den skull producera någon jättehit.

Däremot fick vi höra den i mitt tycke hittills bästa låten, nämligen David Lindgrens ”We are Your Tomorrow” och självfallet, (och till min stora lättnad), så gick den till final. Som tvåa i tävlingen hade jag Isa, som dock inte kom till final, utan till Andra Chansen. Till final gick istället, till i stort sett allas överraskning, Wiktoria. Det kändes helt ok för min del, kanske främst för att jag hade David Lindgren som överlägsen vinnare, vilket gjorde att vem som framröstades tillsammans med David kändes som en sekundär fråga.

Avslutningsvis kan jag inte bli annat än sur när  Gina Dirawi och många andra fullkomligt mobbar ut Tommy Nilsson, Uno Svenningsson och Patrik Isaksson för deras ålder. Ok, deras låt var inte bra och mycket riktigt så gick de heller inte vidare, men på Dirawi så lät det som om det var ett gäng 80-åringar som släpades in på scenen. Jag är född 1958, Tommy Nilsson 1960, Uno Svenningsson 1959 och Patrik Isaksson 1972. Ingen av oss har således ännu fyllt 60 år. Visserligen har alla tre artisterna varit med länge, men är det något fel med det? Jag är glad att det finns artister som är med i Melodifestivalen som har rutin. Melodifestivalen är just en tävling mellan melodier och definitivt ingen idoltävling för nya talanger. Gina Dirawi och andra ungdomar borde kanske tänka på att ungdom är ju något som är övergående.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s