Melodifestivalen, tredje uttagningen

Igår hade melodifestivalcirkusen nått Norrköping och den här gången vill jag gärna börja med att säga att båda programledarna gjorde ett bra jobb för kvällen. Jag måste i och för sig säga att jag hade lågt ställda förväntningar, eftersom Henrik Schyffert inte precis tillhör mina favoritartister. Men Schyffert ska ha cred för ett mycket bra mellansnack ”till våra nyanlända”. Där framkom många åsikter som jag höll med om.

När det gäller melodierna var det, liksom i deltävling 2, en i mitt tycke klar segrare. Oscar Zias känslosamma och delvis pampiga ”Human” stod i en klass för sig. Med sig till finalen fick han Lisa Ajax, men det kunde likväl ha varit någon av de tre andra låtarna som hon och Oscar hade som medtävlare i finaluttagningen.

Två saker till finns att säga om den här deltävlingen. Med en annan sångare tror jag att Smilo hade kommit bättre än femma, kanske rentav till final. Nu lät Arvid Ångströms (i mitten på bilden) röst lite väl pubertal för att passa i varje fall för min smak.

Sedan så är det väl nu dags att ta farväl av After Dark, i varje fall i melodifestivalsammanhang. Jag tror knappast att Christer Lindarw tar sig för att ställa upp på nytt. I varje fall inte eftersom han och de övriga i gänget aviserat att de kommer sluta som artister. Men det får vi återkomma till. När det så sker finns det all anledning att tacka för en bländande underhållning i över 40 års tid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s