Melodifestivalen, deltävling 4

Igår fick Sverige ett nytt charmtroll! Frans, eller om ni så vill Frans Jeppson Wall, charmade alla med sin balladupptempolåt If I Were Sorry. Det var nog inte bara jag som charmades – och imponerades – av 17-åringen från Ystad. Han gick till final och det var helt rättvist. Att sedan Gina Dirawi är elak nog att i Green Room få Frans att tro att Zlatan har en hälsning till honom, är just enbart elakt och gör att Dirawi sänker sitt betyg ännu mer hos mig, (om det nu är möjligt förstås, hon har redan ett underbetyg).

Att sedan som Ebba Busch Thoor uttala att man inte längre kommer betala tv-licensen på grund av Dirawis elakhet tycker jag kanske är att ta i. Politiker som inte betalar licensen brukar råka illa ut, så mitt råd till KD-ledaren är att även i fortsättningen betala räkningarna till Radiotjänst i Kiruna.

Även Molly Sandén gick programenligt till final. Molly Sandén var ju mest upphaussad av alla och jag förstår ärligt talat inte förtjusningen. I mitt protokoll är Mollys låt en medelmåttalåt, som om jag hade fått råda hade nått Andra Chansen, men inte så mycket mer.

Sedan verkar det som om alla äldre över 40 lämnar över sina mobiltelefoner till sina dagisbarn eller till sina barnbarn när det är dags för omröstning. Eller vad ska man tro när Dolly Style går vidare till Andra Chansen och där återigen två artister som har varit med ett tag, Linda Bengtzing och Martin Stenmarck, kommer sist och näst sist i denna deltävling?

I finalen kommer de äldsta artisterna, oavsett vilka två ytterligare bidrag från Andra Chansen som når final, att vara David Lindgren och Ace Wilder. Båda två är 33 år. En majoritet av deltagarna är under 30. Så jag undrar än en gång, har min generation lämnat över sina mobiltelefoner till de yngre, eller har vi alla charmats av tonåringar som Frans och Oscar Zia? Jag ska villigt erkänna att jag charmats av dem båda två, men att jag ändå vågar erkänna att jag den här gången hade Martin Stenmarck som favorit. Det gick ju som ni vet inte så bra, så nästa gång jag röstar kanske det blir på en tonåring igen. Det ska ju uppenbarligen vara ungt i årets Mello.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s