En fantastisk AIK-dag + lite Mello

Igår var det på många olika sätt en fantastisk dag för AIK. Fotbollslaget vann med 2-1 mot Falkenberg i Svenska cupen och ishockeylaget vann med samma siffror mot Tingsryd i den hockeyallsvenska finalen.

Men både fotbolls- och ishockeylagen får ursäkta. Den stora tilldragelsen för kvällen ägde rum i Solnahallen. Kanske inte så mycket för den match vi fick se där AIK förlorade med 5-8 mot seriesegrarna Pixbo, utan för den hyllning som förärades ”Mr AIK”, Patrik Edgren. Patrik hyllades på det finaste sätt som nånsin kunde tänkas, i en otroligt finstämd ceremoni som avslutades med en tröjhissning av hans nummer 10.

AIK Innebandy har ett eget Hall of Fame, där jag ingår som medlem i den kommitté som väljer in ledamöter till Hall of Fame. Samtliga invalda medlemmar var närvarande under ceremonin och det hela var otroligt stämningsfullt. Det är en stor ära för mig att ingå i denna kommitté.

Efter matchen fick jag också reda på att en av våra största jämte Patrik, Karl-Johan Iraeus nu slutar med innebandyn. Jag har haft förmånen att få lära känna Kalle i flera olika sammanhang, under några år var jag t.o.m. formell chef över honom när han arbetade med Innebandygymnasiet som då var en del av Solna Gymnasium i AIK-regi. Men mest av allt är han för mig en fantastisk innebandyspelare. Tack för allt Karl-Johan!

I Melodifestivalens Andra Chansen, så tycker jag att de fyra som nu gick vidare till finalen också var de som i mitt protokoll skulle göra det. Framförallt är jag glad över att slippa Dolly Style i fortsättningen. Nästa vecka är det final. Mina favoriter är Robin Bengtsson, David Lindgren och Oscar Zia, men vem jag kommer ha som slutlig favorit och som jag kommer rösta på, har jag ännu inte bestämt mig för. Avslutningsvis, se upp för en skrällvinst. Frans charmade hela svenska folket i sin deltävling. 17-åringen kan göra det på nytt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s