Melodifestivalfinal!

Det är lika bra att erkänna det från början. Jag röstade på en tonåring finalen. Eller om man ska vara väldigt exakt så röstade jag på två tonåringar.

Eftersom startfältet till en tredjedel bestod av just tonåringar så är kanske inte ovanstående erkännande så anmärkningsvärt, men jag konstaterar ändå, än en gång, att det är ungdom som gällt i årets festival.

Sveriges nya charmtroll, Frans, höll hela vägen och inte mig emot. Frans och Oscar Zia, som var min andra favorit, kom etta och tvåa i tävlingen, så i det fallet fick jag ju in en helbingo. I efterhand har jag också funnit på mig själv att jag har lättare att tralla och nynna med i Frans låt än i Oscars, vilket väl talar för att rätt låt vann. Men på tredje plats så hade jag en 33-åring, David Lindgren. David kom näst sist. Jag tycker låten var betydligt bättre än så.

Annars är det något märkligt fantastiskt med denna härliga kille från Ystad. Han är bara 17 år, men han agerar som om han hade varit i branschen i minst tio år. Frans var stencool under hela tävlingen och det spelade inte heller någon roll att låten blev anklagad för plagiat, med efterföljande psykningar från Ace Wilder, (som om jag ville höra hennes åsikt).

Frans har nu charmat mig, min fru och övriga svenska folket och är därmed Sveriges bidrag i Globen den 14 maj. Nu återstår att se om den charmen räcker till för att få övriga Europa att bländas. Jag anser att det definitivt inte är omöjligt.

frans-jpg
Foto: SvT

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s