Avgångskrav!

Ordet ”avgå” ringer just nu i mina öron. Fast det är inte (mig veterligen) min avgång som någon kräver, tack och lov, utan de personer jag tänker på är AIK: herrfotbollslags tränare Andreas Alm och bostadsminister Mehmet Kaplan. Några likheter mellan herrarna Alm och Kaplan finns vad jag vet inte, mer än just att båda två får avgångskrav riktade mot sig.

När det gäller krav på Andreas Alms avgång så skulle jag nog vilja att de som kräver hans avgång besinnar sig. Det har hittills gått fyra omgångar av totalt 30 och mycket kan hända ännu. Jag medger att en 4-1 förlust mot Norrköping minst sagt inte är bra, men det är inte heller någon veritabel katastrof.

Men jag vet att en del av AIK-fansen inte har så stort tålamod. Om jag med de här raderna därmed utdelar lite kritik mot delar av fansen, så vill jag berömma desamma för att inte tända några bengaler i matchen mot IFK Göteborg. Ett stort tack ska ni ha allesammans för att vi slapp det!

När det gäller Mehmet Kaplan så är det däremot precis tvärtom. Han borde ta sitt pick och pack med en gång. För er som tycker att det han gjort inte är så farligt, (att han har deltagit i en middag där bland andra en svensk ledare från högerextremistiska turkiska ”Grå vargarna” fanns med), vill jag gärna översätta det till mer, om uttrycket tillåts, helsvenska förhållanden.

Tänk er att en minister i den tidigare borgerliga regeringen hade ätit middag med någon ledare från en nynazistisk organisation här i Sverige. Om det skulle ha skett så skulle avgångskraven ha haglat från miljöpartiets ledning och definitivt inte slätas över, som de försöker göra nu.

Skulle dessutom den borgerliga ministern komma från det parti som jag tillhör, Liberalerna, så skulle detta få avsevärda konsekvenser. Inom vårt parti har vi alltid haft en rågång gentemot alla ickedemokratiska organisationer. Detta oavsett om de legat till vänster eller till höger. Jag utesluter faktiskt inte att om detta skulle ske så hade den liberale ministern ifråga både fått lämna alla sina politiska uppdrag och dessutom blivit utesluten ur partiet.

Men Mehmet Kaplan klarar sig, i varje fall ännu så länge. Det här är dessutom inte första gången som han gör uppseendeväckande saker. Hur stort är tålamodet hos Stefan Löfven?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s