Ny partilogga! En kondom?

Jag tror jag tänkte ungefär ”Hjälp, den liknar en kondom”, när jag för första gången såg Liberalernas nya partilogga. Av Facebook och andra sociala medier förstod jag att det inte heller var bara jag som tyckte mig se det. Andra personer såg än mer ekivoka saker än så. När jag sedan såg den blå varianten så såg den bättre ut än den vita, men det har inte förhindrat att den hånats av många.

logotype vit

Efter en dags påseende så tycker jag därför inte den är särskilt snygg, men ärligt talat tar jag hellre en logga som diskuteras än en som möts med en gäspning. Dessutom brukar ”fula” saker bli snyggare med åren, så det finns hopp även för vår nya logotype.

Ändringen av partinamn från Folkpartiet till Liberalerna och byte av logotype är en del av partiets förändring. Men det är givetvis förändringar som är av det ytliga slaget. Vi vinner givetvis inga val på detta, utan på det budskap som förs fram och där pågår fortfarande ett gediget programarbete, som är tänkt att avslutas i god tid före nästa val. Det är inte utan att jag ser fram emot att det arbetet kan komplettera nytt partinamn och nya logotyper.
logotype blå
Foton: DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s