En tur med Hurtigruten och Eurovisionsschlagerfestival

För några veckor sedan berättade jag här på bloggen om mina drömresor. En av dem var att åka Hurtigruten. Den resan har nu blivit av. Fredagen den 13 (av alla datum) maj åkte vi iväg med m/s Polarlys och är nu sedan i fredags tillbaka på hemmaplan igen. Det var en fantastisk resa. Men om ni vill veta mer om den så får ni bli vän med mig på Facebook. Bilder och annat kommer att publiceras där.

Under tiden jag var ute och reste, vilket jag för övrigt gjorde tillsammans med min fru och 14 st andra vänner, så avverkades också årets Eurovisionsschlagerfinal. Vinnare blev, ganska så oväntat Ukraina, och sångerskan Jamala. I eftersnacket har det handlat väldigt mycket om det hela var ett så kallat politiskt val, d v s röstade alla på Ukraina för att straffa Ryssland?

Det som gör mig fundersam när det gäller frågan här ovan är att jag inte alls tyckte att Ukraina hade en bra låt. I mitt protokoll kom låten bland de fem sista, medan jag hade Ryssland bland de fem främsta. Samtidigt är det otroligt att så många tänkte på samma sak när det fanns andra länder, förutom Ryssland, som också hade bra låtar. Själv hade jag Australien som vinnare. Så jag antar att många trots allt tyckte att Ukrainas låt var bra. Eller är jag för naiv i mitt tänk?

Vårt eget lilla charmtroll Frans gjorde mycket bra ifrån sig och kom på femte plats. Jag tippade honom bland de fem främsta, så jag är glad att han hamnade där, även om jag så här i efterhand tycker att han var värd en tredjeplats. Trots att han bara är 17 år har han ju från första stund varit hur cool som helst. Men i finalen så tyckte jag för första gången höra en aning nervositet. Men hur många andra 17-åringar hade klarat av detta på det makalösa sätt som Frans har gjort? All heder Frans och tack för det du gjorde för oss schlagerfantaster under de här veckorna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s