Semestern är slut och ett besök hos en berömd författarinna

Det var ett tag sedan jag skrev här på bloggen, vilket beror på att jag haft semester och bestämt mig för att då koppla av från allehanda rutiner, bl.a. just skrivande på bloggen.

Semestern har annars fördelats på tre veckor här hemma i Sverige och en vecka i Italien. Vi brukar ju alltid besöka ett landskap och årets landskap var Gästrikland. Till skillnad från exempelvis Skåne så består inte Gästrikland av särskilt många kommuner. Förutom huvudorten Gävle är det Hofors, Ockelbo och  Sandviken. Det betyder dock inte att det inte finns så mycket att se i Gästrikland, men sägas ska att det mesta är koncentrerat kring Gävle.

I Ockelbo finns en fin kyrka, som passande nog heter Ockelbo kyrka. Annars är ju orten mest känd för att det är där som Prins Daniel har sin uppväxt. Sandvikens store son borde i mitt tycke vara Tomas Ledin, som har stor del av sin uppväxt här, även om han är född i Östersund.. Men av det märktes ingenting, vilket jag tycker är konstigt. Det känns ibland som om vissa kommuner inte uppmärksammar sina personligheter på ett bra sätt. Nu kändes det som att kommunen mer uppmärksammar företaget Sandvik, även om inte huvudkontoret ligger kvar där, utan flyttat till Stockholm.

Om Hofors finns inte så mycket att säga. För enkelhetens skull ber jag att få hänvisa till vad som står om Hofors på Wikipedia.

Vi hade även en veckas semester i Tropea, Italien. Våra utlandsresor handlar för det mesta enbart om sol, bad och god mat, så även denna gång.

Lite längre ned här på bloggen finns några bilder från Gästrikland och Tropea.

Igår så besökte vi ett författarhem. Hemmet finns på Dalagatan 46 i Stockholm och har utsikt över Vasaparken. Med det sagt så tror jag att väldigt många av er redan har gissat att vi var på besök hemma hos Astrid Lindgren. Och det var just så det kändes, vi var på besök hemma hos Astrid. Visserligen har hon inte bott i lägenheten sedan hon dog 2002, men i och med att det mesta har stått orört sedan dess, så kändes det som vi var hemma hos Astrid Lindgren. Det är för övrigt den känsla som familjen i samarbete med Astrid Lindgren-sällskapet vill förmedla. Lägenheten är inte ett museum, utan ett hem. Visningar bokas för övrigt via Astrid Lindgren-sällskapets hemsida.

Besöket var roligt, men samtidigt känslosamt. Astrid Lindgren var en person jag väldigt gärna hade velat träffa och nu när jag var ”hemma hos henne”, som det kändes, så var det lite konstigt att veta att hon inte skulle komma in genom ytterdörren.

Jag tog några foton vid besöket och för er som är vän med mig på Facebook, så kommer ni därför att kunna se några av dessa från och med veckan som kommer.

Gävle konserthusFuruviks djurpark (4)

Gävle konserthus                       Furuviksparken, Gävle

gasklockorna (5)Gävle fängelse (1)
Gasklockorna i Gävle                                             Gävles f d fängelse, numera museum

Ockelbo kyrka (7)gatuvy (2)
Ockelbo kyrka                                      Tropea, Italien

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s