Inkompetensens lysande stjärnor

På ett snällt sätt kan man säga att det här blogginlägget handlar om personer som hamnat fel. Eller i varje fall två av dem. Den tredje riskerar att hamna helt fel och bli en omedelbar fara för omvärlden.

Dr Laurence J. Peter skapade ”Peters princip”. Denna innebär att alla riskerar att befordras till sin högsta kompetensnivå, eftersom de har visat sig vara bra på det de gör för stunden. Efter detta kommer de att befordras till sin inkompetensnivå.

Så verkar i ha blivit fallet för Dan Eliasson, Leif Boork och Donald Trump. De två förstnämnda verkar ha hamnat på helt fel positioner och den tredje riskerar att få ett ämbete som han är synnerligen inkompetent för.

Att Dan Eliasson måste avsättas från sin tjänst som Rikspolischef är ett understatement. Ingen på den positionen har tillnärmelsevis på så kort tid blivit så impopulär hos alla, med möjliga undantag från en del socialdemokrater, vilket dessvärre även inkluderar inrikesminister Anders Ygeman. Jag förstår att det inte alltid kan vara lätt att vara högste polischef, det finns många viljor inom polisen, men tidigare har kritiken oftast varit intern och inte märkts så mycket utåt. Nu är det snarare tvärtom. Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet, är bara en i raden av flera poliser som öppet kritiserar Eliasson. Men det görs också av enskilda poliskollegor, t ex polisinspektör Anders Karlsson i Göteborg. Min slutsats är därför att Dan Eliasson borde avgå!

När det gäller Leif Boork höjde jag på ögonbrynen redan när han utnämndes som förbundskapten för damlandslaget i ishockey. Skulle Boork verkligen passa att träna kvinnor? Uppenbarligen var min tanke inte helt fel, eftersom det nu uppstått bråk mellan honom och en del spelare i landslaget. Det är svårt att exakt veta vad som hänt, men när några av Sveriges bästa damspelare inte blivit uttagna till landslaget, så är något fel. Det finns klara skillnader mellan herr- och damspelare på högsta elitnivå. Samtliga herrspelare är i stort sett heltidsproffs och kan lägga ned all sin tid på ishockey, medan de flesta damspelare har någon form av jobb vid sidan av elitkarriären. Det tär, och det borde Leif Boork förstå. Om inte, så borde Leif Boork avgå!

Donald Trump kan man ju skriva hur mycket negativt som helst om. Att det bara är i Putins Ryssland som han är populär i utlandet säger en hel del. Det snällaste man kan säga är att han i varje fall ännu inte är vald till det ämbete han eftertraktar. Ännu så länge har inte katastrofen inträffat. Problemet är bara att Donald Trump inte borde ha valts till presidentkandidat!

Avslutningsvis – Dessvärre finns det fler personer på den här typen av inkompetenslistor. Men tills vidare nöjer jag mig med de här tre.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s