Bob Dylan och nobelpriset, mitt nya jobb + lite AIK

Det har gått några veckor sedan jag skrev här på bloggen och det har givetvis hänt en hel del sedan dess. I fokus just nu finns bl.a. Stefan Löfvens resa till Saudiarabien, att det är ett år sedan skolattacken i Trollhättan och efterdyningar av Therese Johaugs dopingaffär. Jag tänkte dock inte skriva om något av detta, utan istället kommentera några andra händelser.

Bob Dylan har fått nobelpriset i litteratur. Det är möjligt att det ligger i tiden att utse någon annan än en konventionell författare som pristagare, men jag har ändå lite svårt att förstå mig på beslutet. När väl det är sagt så vill jag dock inte att ni ska missförstå mig. Bob Dylan har gjort fantastiska låtar med fantastiska texter, men jag har ändå svårt att ta till mig att man inte utsåg en konventionell författare. Det finns ju trots allt väldigt många kandidater.

Sedan så vet ju alla om att Dylan är väldigt egensinnig. Det är givetvis upp till honom om han vill ta emot priset och/eller om han vill komma till Stockholm för att göra det. Däremot anser jag att det är rent oförskämt att inte meddela hur han vill göra i detta avseende. Nobelpriset är ju liksom inte ett pris på 1000 kr som man får inför närmast sörjande, utan ett pris som faktiskt uppmärksammas av hela världen. Lite respekt tycker jag nog man kan kräva i det här sammanhanget, även från en som Bob Dylan.

På jobbfronten har det hänt att jag blivit utnämnd som nämndsekreterare i Botkyrka kommuns samhällsbyggnadsnämnd. Ett kul uppdrag, som jag faktiskt har haft förut, innan jag under en mandatperiod blev heltidspolitiker i landstinget. Nu ser jag fram emot att få ta mig an nämndsekreteraruppgifterna på nytt.

Avslutningsvis – Den kommande veckan, på lördag, ska vi i AIK:s huvudstyrelse ha en heldagskonferens, där mycket av klubbens framtid kommer att diskuteras. Jag var f ö på ishockey igår, AIK mot Pantern från Malmö. Vinst med 4-2 och bra spel. Tyvärr gick det inte lika bra för innebandylaget, förlust nere i Höllviken med 6-3. Som vanligt går det upp och ner i idrottsvärlden.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s