USA:s presidentval är ett ödesval för oss alla

På tisdag går det amerikanska folket till val i USA. Förutom val till delar av senaten och representanthuset så är det, som nog alla vet, även presidentval till det mäktigaste ämbetet vi har i världen.

Det är många som har kallat detta för ett ödesval och det kan ju låta betungande, men faktum är att det nog inte går att överdriva för mycket i det här sammanhanget. Själv känner jag mest att det är eländigt att jag inte kan påverka utgången mer än vad jag kan. Jag har inte rösträtt i valet och mina chanser till annan påverkan är minimal. Jag såg att några av mina liberala vänner åkt över till USA för att kampanja för Hillary Clinton och det är väl i stort sett det som vi alla skulle kunna ha gjort, om möjlighet till detta funnits.

Det är svårt att med några korta rader beskriva vad som skulle hända om Donald Trump blev president. Tidningen Metro har här sammanfattat lite grann om det de tror händer. Men faktum är att Trump nog inte vet själv vad en vinst för honom skulle innebära. Många tror att en finanskris skulle utlösas. Om så blir fallet så vet ingen idag hur Trump skulle reagera. En mer oberäknelig människa som är så nära en politisk topposition har nog aldrig världen skådat.

Så kära vänner, låt oss hålla andan och förhoppningsvis pusta ut när vi på onsdagsmorgonen hör det resultat som vi alla vill höra, nämligen att USA har fått sin första kvinnliga president.


Min presidentkandidat och förhoppningsvis USA:s nästa president!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s