Tack för stöd + min årliga lista

Först av allt ett stort tack för alla ”krya-på-dig-hälsningar” och även goda råd som jag fått i samband med att jag berättade om min sjukdom i mitt förra blogginlägg. Jag är överväldigad och tackar för att ni tänker på mig på det sättet!

Innan nyår så utlovade jag ju den mer eller mindre obligatoriska listan över sådant jag gillar och sådant jag dissar. Här kommer den!

Jag gillar:

1, Min familj(förra årets placering: 1)
Min familj har plats nummer 1 även i år och ökar i betydelse. Kanske inte så konstigt. Det har sagts till mig att man värdesätter familjen ju äldre man blir. Till min familj räknas inte bara min fru och mina övriga nära och kära, utan även mina gudbarn och mitt nya fadderbarn Ariel som bor i Bolivia. Jag älskar er alla!

 2. AIK (3)
Det är stort att få vara medlem i en klubb som förra året firade sitt 125-års jubileum! Vi firade för övrigt det jubileet på hotell Clarion Sign, som ligger alldeles i närheten av där vi bor och det var en fantastisk underbar tillställning. Som ledamot och sekreterare i huvudstyrelsen är jag stolt! AIK är verkligen klubben i mitt hjärta och har varit det sedan nästan 50 år tillbaka i tiden!

3. Kungahuset (2)
Även i år håller vårt kungahus för en placering på min lista. PR-värdet för den svenska monarkin är ovärderligt, oavsett vad alla republikaner tycker. Samtliga i kungafamiljen sköter sina uppgifter med bravur!

4. Liberalerna (Folkpartiet) (4)
Jag har varit medlem i ungdomsförbundet sedan 1979 och i partiet, numera Liberalerna, sedan 1982. Jag är oerhört glad att vara en del av den liberala rörelsen. Det uppdrag som jag nu innehar som ersättare i stadsdelsnämnden Norrmalm är spännande och intressant. Tack till er som gav mig den chansen!

5. Leonardo DiCaprio( 5)
Min favoritskådespelare nummer 1 får även i år plats på listan. Tack Leo för alla dina fantastiska rollprestationer. Den Oscar du fick förra året var extremt välförtjänt och den skulle du ha haft betydligt tidigare. Men- bättre sent än aldrig!

Jag dissar (i bokstavsordning):

Alla skenheliga kommunister
Jag anser att Vänsterpartiet fortfarande är ett kommunistiskt parti. Partiets kontakter med kommunistiska förtryckarregimer pågick ända fram till Berlinmurens fall 1989 och Sovjetunionens kollaps 1991. Vänsterpartiet har aldrig rensat ut sitt kommunistiska förflutna, vilket framgår med all tydlighet när partiet röstat emot kampanjer som handlar om ”kommunistiska synder”, medan man gärna röstar för kampanjer om antinazism. De är inte ett dugg bättre än Sverigedemokraterna i de här sammanhangen.

Den nuvarande (S), (MP)-regeringen
Behöver jag säga mer? När Stefan Löfven svarar på en fråga med ett konkret svar så lovar jag att ta bort regeringen från den här listan. Men konkretion vet inte Löfven vad det är.

Upplägget i Melodifestivalen
Jag är inte trött på Melodifestivalen. Som tävling håller den än. Speciellt när vi, som t ex förra året, skickar en värdig vinnare i form av Frans. Men jag är trött på alla deltävlingar. Jag tycker det ska vara en enda final med exempelvis 15 deltagare. Deltävlingarna är ett alltför stort genomlidande och flertalet låtar håller extremt dålig klass. Så tillbaka till en enda stor final, tack!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s