Melodifestivalen

Den svenska uttagningen till Eurovisionsschlagerfestivalen rullar på. Igår var det den tredje deltävlingen och utifrån mitt perspektiv har det (som vanligt) varit både bra och dåliga låtar som gått vidare.

Bäst hittills har Nano varit. För mig som jobbar i Botkyrka är det oerhört glädjande att en före detta strulig kille som är uppväxt i denna inte helt okomplicerade kommun, går ända till final. Jag hoppas och tror på en hög placering för Nano. Han kan t.o.m. vinna tävlingen. Detta nu sagt innan jag lyssnat på bidragen från den fjärde deltävlingen.

I den första deltävlingen gick också Ace Wilder vidare till final. Jag har fortfarande extremt svårt för denna arroganta och självupptagna tjej, som verkar tro att hon är något bara för att hon har bott i USA och hennes låt var inte värd att gå till final.

I den andra deltävlingen blev jag helt klart nöjd med att Benjamin Ingrosso gick vidare till final. Hans låt ”Good Lovin” lät annorlunda, utan att för den skulle låta konstig och sådana låtar brukar jag gilla. Trots att Benjamin bara är 19 år, (han fyller 20 i september), så har han ju scenvana som få 19-åringar. Jag såg honom faktiskt redan för tio år sedan i Solnahallen, då han gästade oss på ”AIK Innebandy dagen”. Det var naturligtvis ett barn som jag såg på scenen vid det tillfället, men ett väldigt proffsigt barn. Nu har barnet blivit en ung man och det skulle inte förvåna mig om Benjamin går hela vägen och tar hem det här.

680Den slutliga vinnaren?

Helt programenligt gick också Mariette vidare från deltävling nr 2. Hon har en bra låt som jag skulle tippa kommer någonstans fyra, femma i finalen.

När det gäller deltävlingen från igår, så är jag klart förvånad över att killarna i FO&O inte gick till final. De hade enligt mitt tycke den bästa låten i gårdagens tävling. Den låten tillsammans med Anton Hagmans låt gick nu till Andra Chansen och faktum är att de som blev finallåtar hade jag som låtar till just Andra Chansen. Nu blev det tvärtom och att jag tyckte som jag gjorde kan nog delvis bero på att Robin Bengtssons låt nog kräver fler lyssningar än en. Första gången jag nu hörde den var den faktiskt direkt dålig.

En deltävling återstår och det ska bli hemskt spännande att se vad Loreen har att komma med. Skulle hon lyckas med att vinna, så har hon faktiskt chansen att göra något som enbart Johnny Logan har gjort, nämligen att vinna Eurovisionsschlagern två gånger. (För övrigt vann Johnny Logan en tredje gång, då som låtskrivare). Fantastiskt i så fall, men det är ju minst sagt lång väg att gå.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s