Idrott

Många växer upp med idrott genom sina föräldrar. Det gjorde inte jag. Mina föräldrar var tämligen ointresserade av idrott. Istället väcktes mitt idrottsintresse i skolan. Mina klasskamrater i lågstadiet inspirerade mig och jag blev ganska så snart intresserad av fotboll. Min första idol var Ralf Edström och hans lag Åtvidaberg, som var de som på den tiden dominerade allsvenskan, blev det första lag som jag höll på.

År 1970, när jag var tolv år gammal, gjorde däremot min pappa en avgörande insats i mitt idrottsliv. Han skaffade biljetter till en fotbollsmatch mellan AIK och Djurgården. I den matchen gjorde Djurgården tidigt 1-0, AIK pressade på och fick till slut in bollen till 1-1, vilket i mina ögon var fullständigt rättvist. Sedan dess har mitt lag alltid varit AIK. Medlem i föreningen blev jag år 1980 och jag är numera ständig medlem. Jag funderade länge över hur jag kunde engagera mig i AIK och i mitten av 2000-talet blev jag engagerad inom AIK Innebandy. Jag har numera lämnat mina uppdrag inom innebandyn, men var under de år jag engagerade mig bl.a. ordförande i styrelsen. Innebandy är kul. Jag spelade det på gymnastiklektionerna i gymnasiet, men har tyvärr inte spelat det organiserat. Numera spelar jag ibland innebandy tillsammans med kompisarna på jobbet.

Jag tycker om flera andra idrotter än fotboll och innebandy. Under min tonårsuppväxt spelade jag mycket handboll och jag var också i ungefär tio års tid domare i handboll. Jag har också spelat ishockey och tennis, visserligen utan några större framgångar, men det är exempel på idrotter som jag tycker är kul. Jag tycker om de flesta idrotter, även om jag kan bli lite less på motorsport.

Jag går så ofta jag kan på Friends arena för att se på AIK i fotbollsallsvenskan och jag brukar även besöka Solnahallen och se AIK i superligan i innebandy. Det är underbart att ha förmånen att få se AIK på högsta nivå inom dessa båda idrotter.

Jag har också numera den stora förmånen att få vara ledamot och sekreterare i huvudstyrelsen för AIK. Det känns oerhört hedrande och något jag sätter stort värde på!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s