Vem är Olov?

Jag är född den 18 juni 1958 och bor sedan 2009 i Stockholm. Mina stora intressen är politik, idrott och kultur i olika former. Det sistnämnda består framförallt av ett stort musik-, film- och teaterintresse.

Jag har ett politiskt intresse sedan tonåren och är medlem sedan över 30 år tillbaka i Liberalerna (f d Folkpartiet). Jag hade under lång tid förtroendeuppdrag inom landstinget, men har nu lämnat dessa. Jag har dock uppdrag i lokalavdelningen Liberalerna Norrmalm och är även från och med juni 2015 ersättare i Norrmalms stadsdelsnämnd. Jag är också kyrkopolitiskt aktiv inom Svenska kyrkan, både i min församling Adolf Fredrik och inom Stockholms stift.

Idrott har jag sysslat med sedan tonåren. Jag har spelat handboll, men sysslar nu mest med innebandy. Mitt favoritlag är AIK och jag sitter med i huvudstyrelsen för AIK och har tidigare varit med i styrelsen för AIK Innebandy. Ett uppdrag som jag hade i ca nio år, men som jag nu lämnat.

Jag kan väl inte direkt kalla mig skådespelare, men jag har figurerat som statist i olika film- och reklamsammanhang, Jag tycker mycket om film och teater. Min absoluta favoritfilm är Titanic med Leonardo di Caprio och Kate Winslet i huvudrollerna. Men jag är också barnsligt förtjust i alla filmer med Harry Potter.

Jag går gärna på teater och då särskilt på stadsteatern och jag och min fru har även ett fast abonnemang på Berwaldhallen där vi ca en gång per månad avnjuter klassisk musik.

I övrigt jag en stor spårvagnsälskare och förutom ett medlemskap i Svenska Spårvägssällskapet, så är jag medlem i ytterligare ca tio föreningar.

Jag är född och uppväxt norr om Stockholm, närmare bestämt i Rosersberg, Sigtuna kommun. Jag flyttade till Södertälje 1989, men bor sedan maj 2009 i vår huvudstad Stockholm, på Norrmalm.

Jag gick ut gymnasiet 1977 och började året efter att jobba med ekonomi på det som då hette byggnadsstyrelsen. Jag blev kvar där till 1986, då jag vid 27 års ålder började studera vid förvaltningshögskolan på Stockholms Universitet. Efter 3,5 år tog jag examen och fick snabbt ett jobb som kamrer på Botkyrka kommuns stadsbyggnadskontor. Där träffade jag också min fru. Vi gifte oss den 7 augusti 1993. Vi har inga gemensamma barn, men hon har en son sedan ett tidigare äktenskap. Han är numera gift och han och hans fru har två barn, som således är mina barnbarn.

Jag har varit anställd i Botkyrka kommun sedan 1989, men har i olika omgånger varit tjänstledig. Mellan 1995 till 1998 tjänstgjorde jag som politisk sekreterare för dåvarande folkpartiet i Södertälje och under mandatperioden, 2006-2010, var jag tjänstledig på heltid för politiska uppdrag inom Stockholms läns landsting Sedan november 2010 är jag åter i Botkyrka kommun.

Några ytterligare korta ”avslöjanden” om mig:

1. Jag är både bonusfarfar till två barnbarn och gudfar till två andra barn.

2. Mitt favoritdjur är katter.

3. Jag har ibland en förkärlek för kontroversiella personer och gillar därför t ex Jonas Gardell, Carl-Einar Häckner och Zlatan Ibrahimovic.

4. Jag gillar kungahuset och kallar mig gärna för royalist.

5. Jag gillade ABBA – innan de slog igenom med ”Waterloo”. Andra favoritartister är Magnus Uggla och Ted Gärdestad.

6. Min förebild inom politiken är folkpartiets tidigare partisekreterare Peter Örn.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s