Politik

Jag blev intresserad av politik ganska så tidigt, redan i tonåren. Efter en del funderingar, så kom jag fram till att jag i valet 1979 skulle rösta på Folkpartiet (numera Libealerna), vilket jag gjorde och samma år gick jag med i det som då hette Folkpartiets Ungdomsförbund, (FPU). Mitt första möte i FPU var FPU Storstockholms luciakonferens i december 1979 på Grand Hotell i Saltsjöbaden. Då var jag 21 år gammal. Man skulle kunna säga att efter det har det rullat på.

Jag var aktiv i ungdomsförbundet i ungefär tio år. Parallellt med ungdomsförbundskarriären blev jag nominerad till landstinget. Jag kom in i landstingsfullmäktige 1985 som ersättare, vilket var något som jag tyckte var väldigt roligt, eftersom jag ville arbeta med kollektivtrafikfrågor. Istället för att arbeta konkret med kollektivtrafiken blev mitt första uppdrag att vara med i Regionplanenämnden och tillsammans med de andra i nämnden ta fram en ny regionplan.

År 1991 blev jag ledamot i landstingsfullmäktige, vilket jag var t.o.m. år 2010. Under de åren var jag bl.a. ordförande i SL:s södra regionstyrelse och ordförande i sjukvårdsstyrelsen söder. Under mandatperioden 2006-2010 hade jag förmånen att helt kunna ta tjänstledigt från mitt ordinarie jobb för att arbeta på heltid med mina uppdrag i landstinget.

Jag har numera inga uppdrag inom landstinget, men är sedan juni 2015 ersättare i Norrmalms stadsdelsnämnd. Jag har också uppdrag inom Liberalerna Norrmalm, där jag är kassör och sekreterare i föreningen.

Liberalismen är den bästa av ideologier. Liberalerna (f d Folkpartiet) är Sveriges liberala parti och är originalet till liberalismen. Alla andra partier som påstår att de är liberala, är kopior av originalet. Vi tilltror människan förnuft, samvete och ansvar. Varje människa är unik och ska ha rätten att kunna välja sitt liv efter sina egna önskningar. Hon ska ha rätten att inte bli utsatt för kränkningar eller bli skadad av någon annan.

Vi ser som politikens viktigaste uppgifter att skapa förutsättningar för människors möjlighet till självbestämmande, till att deras grundläggande behov tillgodoses och att nya chanser ges till dem som har hamnat utanför.

Liberaler är världsmedborgare. Människors rätt till frihet måste värnas oavsett var på jorden de befinner sig. Hunger och fattigdom måste bekämpas. Liberaler arbetar för global frihandel och en generös biståndspolitik. Liberaler vill stärka demokratin och marknadsekonomin i alla världens länder. Den liberala visionen är att fri rörlighet för individen ska vara en mänsklig rättighet.

 

 
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s