En mardröm?

Kos, Grekland, den 21 juli kl. 01.30 lokal tid. Hela hotellrummet skakar. Jag skriker till i tron att jag är inne i en mardröm. Det är bara det att när min fru Agneta håller om mig och väcker mig ordentligt så fortsätter rummet att skaka. Kos har drabbats av en jordbävning.

Visserligen tycker jag det ibland kan vara intressant när det händer lite oväntade saker på semestern, men det här var minst sagt en skakande upplevelse i dubbel bemärkelse. Vår semester på Kos hade för övrigt inte heller börjat särskilt bra, eftersom vårt hotellrum inte var färdigstädat och vi fick tillbringa första natten på ett annat hotell och nu, den första kvällen på det hotell där vi skulle vara, så händer det här.

Tack och lov var det ett nybyggt hotell, så det stod säkert, fast förankrat i marken. Det var också mest äldre byggnader på ön som rasat. Dessvärre för en 20 år svensk kille som befann sig i en sådan äldre byggnad, så slutade det med att en vägg i byggnaden rasade över honom så att han avled. Jordbävningar brukar ju innebära dödsoffer och han var en av de två som dog i den här.

Själva fick vi tillbringa fortsättningen av natten utomhus. Det blev med andra ord inte mycket till sömn, där jag och andra hotellgäster satt på stolar eller möjligtvis satt eller låg på marken utanför hotellet.

Min semester är slut för den här gången. Imorgon börjar jag jobba igen och förutom semester på Kos så har vi också varit i Dalarna. Att semestra i Sverige verkar numera innebära inte så särdeles mycket sol. Vi bodde i Orsa, men tillbringade en hel del tid i Mora. Vi besökte bl.a. Zornmuseet och Vasaloppsmuseet. Semestern i Dalarna var en stark konstrast till semestern på Kos. Men det hade den å andra sidan varit även utan jordbävning.

Här hemma har väl politiken kanske inte drabbats av en jordbävning. Men normalt sett så råder det ju stiltje inom den världen under juli månad, men så har det inte varit i år. Alla ni vet ju att det beror på en viss hantering hos en viss myndighet, Transportstyrelsen. Men om det återkommer jag till en annan gång här på min blogg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s